Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У Раді хочуть вимагати від Кабміну передати дві лаври ПЦУ

    Народний депутат з фракції “Слуга народу” Андрій Богданець зареєстрував у Верховній Раді проєкт постанови №8012 про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо передачі Православній Церкві України в безоплатне користування комплексів споруд Почаївської Успенської лаври та Києво-Печерської лаври.

    У документі пропонується звернутися до Кабінету Міністрів України з вимогою вирішити це питання. Кабінет Міністрів України у тримісячний строк має поінформувати Верховну Раду України про виконання цієї постанови.

    У пояснювальній записці говориться, що протягом багатьох років провідні українські духовні та історичні святині – Почаївська Успенська та Києво-Печерська лаври монопольно використовуються московським патріархатом, який попри зміни в статуті залишається частиною російської православної церкви (РПЦ).

    “Слід зазначити, що всесвітньо відомі пам’ятки культурної спадщини Почаївська Успенська лавра та Києво-Печерська лавра широко використовуються представниками УПЦ (МП) в своїх пропагандистських цілях. Водночас, обмеження ворожої пропаганди в усіх сферах нашого життя, в тому числі й релігійної, потребує сьогодні особливої уваги”, – говориться в документі.

    Найсвіжіше

    Популярне