Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Симеон зустрівся з Предстоятелем Кіпрської Церкви

    8 вересня 2022 року головний секретар Священного Синоду ПЦУ митрополит Вінницький і Барський Симеон, який перебував на Кіпрі з офіційним візитом, відвідав Предстоятеля Православної Церкви Кіпру Блаженнійшого Архієпископа Нової Юстініани і всього Кіпру Хризостома ІІ.

    Про це повідомила пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)

    Зустріч відбулась в палаці Архієпископії в м. Нікосія. Митрополита Симеона супроводжували секретар управління Вінницько-Барської єпархії протодиякон Владислав Демченко та кіпрський громадський діяч і меценат Христодулос Еллінас. В зустрічі також взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол України на Кіпрі Руслан Німчинський.

    Митрополит Симеон передав Блаженнійшому Архієпископу Хризостому найкращі побажання від Блаженійшого Митрополита Епіфанія та вдячність за молитву про справедливий мир для нашої держави, а також за підтримку, яку Церква Кіпру надає Православній Церкві України і українському народу.

    Архієпископ Хризостом зауважив, що хоча Церква, яку він очолює, не може задовільнити потреби усіх мешканців такої великої країни, як Україна, що опинилися в біді через агресію з боку росії, але вона надавала і продовжить надавати, згідно сил і можливостей, підтримку стражденним.

    Предстоятель Кіпрської Церкви наголосив, що біль і страждання українців, які втратили рідних і близьких, які змушені шукати прихистку в різних країнах світу, рятуючись від війни, завжди відлунюють в його серці та спонукають до молитви за них.

    Митрополит Симеон розповів про свою зустріч з представниками української діаспори на Кіпрі, яка відбулася напередодні у м. Ларнака, і передав прохання української громади щодо сприяння здійсненню духовної опіки для українців на Кіпрі україномовним духовенством. Під час подальшої розмови були обговорені умови і шляхи для задоволення духовних потреб української діаспори на острові.

    Протягом розмови, яка тривала понад годину, були обговорені також питання подальшого розвитку зв’язків між Православними Церквами Кіпру і України.

    Митрополит Симеон попросив у Предстоятеля молитов за Україну. Архієпископ Хризостом вкотре підтвердив свою духовну підтримку Православній Церкві України і всьому українському народу.

    Наприкінці зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками. З благословення Архієпископа Хризостома для гостей з України провели екскурсію і показали покої, де жив і працював Архієпископ Кіпрський Макарій, який був духовним лідером і президентом Кіпру. Тепер у його покоях влаштований меморіальний музей.

    На завершення перебування в Нікосії митрополит Симеон та його супутники відвідали кафедральний собор святого апостола Варнави, який був нещодавно побудований поблизу палацу Архієпископа Кіпру.

    Найсвіжіше

    Популярне