П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    ЗСУ на Харківщині просунулися на десятки км та звільнили більше 20 населених пунктів, – генштаб

    Збройні сили України просунулися майже на десятки км та звільнили понад 20 населених пунктів на Харківському напрямку.

    Про це в четвер, 8 вересня, заявив на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, передає Новинарня.

    “В рамках проведення оборонної операції на Харківському напрямку з метою відновлення втрачених територій з початку тижня ЗСУ у взаємодії з підрозділами Національної гвардії, іншими силовими структурами, ведуть активні дії на визначених напрямках.

    На даний час військові вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Тривають фільтраційні дії в низці населених пунктів. В ході ведення активних дій на Харківському напрямку звільнено понад 20 населених пунктів”, – сказав  бригадний генерал Громов.

    За його словами, триває наступ також на Півдні.

    Наші підрозділи на окремих напрямках просунулись вглиб оборони противника від 2 до декількох десятків кілометрів. Загальна площа території, повернутої під контроль України, на Харківському на Південнобузькому напрямку складає понад 700 квадратних кілометрів.

    Нагадаємо, $675 мільйонів США надасть Україні, щоб відбити свої території від окупантів. 6 вересня стало відомо, що ЗСУ наступає на Харківщині, а окупанти повідомили про плачевну ситуацію в Балаклії.

    Найсвіжіше

    Популярне