П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ МП заявляють про обстріл храму на Київщині, що стався майже місяць тому. Кому це вигідно?

    Інформаційні ресурси УПЦ МП повідомили про обстріл Воскресенського храму у селі Зазим’я Київської області з будинку місцевого “прихильника розколу‎”.

    “Внаслідок обстрілу пошкодилася шибка храму”, – йдеться в повідомленнях.

    Там також зазначають, що прихильники ПЦУ “систематично‎ вчиняють провокації стосовно громади Української Православної Церкви у Зазим’ї”.

    Як повідомив “Духовному Фронту України” настоятель громади Православної Церкви України у Зазим’ї отець Анатолій Слинько, наслідки цього обстрілу виявили ще вранці … 9 серпня.

    “Від моменту переходу громада Православної Церкви України молиться на дворі, а не в храмі. Звичайно, серед нас є люди, невдоволені такою ситуацією. Але кожного разу після богослужіння я закликаю людей проявляти стриманість і не вчиняти провокацій і не вестися на провокації УПЦ МП”, – говорить о.Анатолій.

    За його словами, на храмі священники УПЦ МП поставили три камери спостереження. І, за дивним збігом обставин, стріляли саме з такого ракурсу, що не потрапляє в поле зору камер. Або це збіг, або людина, яка стріляла, знала, де розташовані камери.

    “Якби це були просто хулігани, які йшли вулицею і поцілили з “воздушки” в церкву, то вони влучили б в фасадні вікна. А в цьому випадку влучили у бічне вікно, там, де господарське приміщення”, – зазначив священник.

    Отець Анатолій не вірить, що стріляти міг власник будівлі, розташованої поруч з храмом. Цьому чоловіку також закидають, що він заліпив клеєм замок на дверях храму.

    “Вони зараз поширюють відео, на якому чоловік начебто заливає клей у замок на дверях храму. І звинувачують цю людину. Але ж на відео він лише підійшов до дверей! Але ж в нас діє презумпція невинуватості – жодну людину не можна назвати злочинцем допоки її провину не доведе суд. А вони прямо звинувачують цю людину”, – наголошує священник.

    Отець Анатолій переконаний, що так само і його можуть звинувати у пошкодженні замка.

    “Коли я ще був священником УПЦ МП, мені заборонили входити до храму і змінили замок. А я туди кожен день приходжу, часом тримав цього замка в руках. То й мене можна звинуватити, що я залив клей в цей замок”, – каже отець Анатолій.

    “І зараз вони закидають цій людині, що вона зі свого подвір’я обстріляла храм. Я не вірю в це. По-перше, його господу оточує двометровий цегляний мур. По-друге, між його господою та храмом є господарське приміщення висотою п’ять метрів. Тому йому, що вистрілити по церкві, треба було з рушницею дертися на найвище дерево, щоб звідти стріляти. Я в це не вірю”, – наголошує священник.

    “Я можу тільки повірити у винуватість людини, якщо буде проведене відкрите, чесне слідство і такий самий суд. Нехай слідство встановлює, хто це зробив і кому це вигідно”, – підсумовує отець Анатолій.

    Найсвіжіше

    Популярне