Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У Британії попрощались із відомим богословом Калістом (Уером)

    1 вересня у Оксфорді відбулось прощання із митрополитом Вселенського патріархату, видатним богословом сучасності Калістом (Уером).

    О 12:00 за місцевим часом розпочалась панахида, яку очолив архієпископ Фіатирський і Великобританський Микита, екзарх Вселенського Патріарха, повідомляє Духовний Фронт України.

    Попрощатись із видатним пастирем-богословом прийшли українські делегації.

    О 14:00 відбудеться погребіння на цвинтарі Волверкот.

    Нагадаємо, 24 серпня стало відомо про смерть митрополита Каліста (Уера).  Останній спочинок архієрей знайшов вдома вранці 24 серпня 2022 року.

    Владика Калліст (мирське ім’я Тімоті Уер) народився 11 вересня 1934 року в англіканській сім’ї в місті Бат (графство Сомерсет, Великобританія). Освіту здобув в Королівському коледжі Westminster School в Лондоні і Magdalen College Оксфордського університету, після чого йому в Оксфордському університеті присвоєно вчений ступінь доктора богослов’я.

    У січні 2008 року обраний членом-кореспондентом Афінської академії. Також був обраний президентом ради директорів Інституту православних християнських досліджень в Кембриджі і почесним президентом Православної асоціації богословських шкіл в Оксфорді. Вченою радою Загальноцерковної аспірантури та докторантури імені свв. Кирила і Мефодія присвоєно ступінь Doctor Honoris Causa.

    Джерело Фото: Сергій Шумило

    Найсвіжіше

    Популярне