Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Ще одна православна громада на Київщині перейшла в ПЦУ

    У Зазимській сільській територіальній громаді ще одна церква перейшла до Православної Церкви України. Інформацію про це розміщено на офіційному сайті Зазимської ОТГ.

    28 серпня відбулися збори громади у с.Рожни. Так, 216-ма голосами підтримано спільне рішення про перехід місцевої церкви під юрисдикцію Православної Церкви України, передає «Трибуна Бровари».

    Збори відбулися в місцевому будинку культури. Ще о 12 годині дня почали підходити та реєструватися представники громади. Біля будинку культури було людно. Порядок забезпечували представники поліції та члени місцевого ДФТГ. За годину зала будинку культури наповнилася вщент. Люди були налаштовані рішуче, адже питання на часі.

    Після обрання головуючого зборів, першим слово надали благочинному Броварського району Православної Церкви України, настоятелю церкви Покрови Пресвятої Богородиці Михайлу Лесюку.

    Свій виступ отець Михайло запропонував розпочати зі спільної молитви та хвилини мовчання за загиблими захисниками, які боронять Україну в цій жорстокій війні з російськими окупантами. Виступ Михайла Лесюка був переконливим і аргументованим фактами. «Головне питання зараз – бути чи не бути Україні. І від вибору кожного залежить майбутнє нашої країни», – резюмував отець Михаїл.

    Перед початком голосування громада надала слово протоієрею Храму Різдва Богородиці Олександру Ковалевському. Громада хотіла почути від священника чіткі відповіді, але так і не почула.

    Загалом збори громади відбулися організовано і конструктивно. Рішення про перехід до Православної Церкви України підтримало 216 громадян.

    Після чого громада проголосувала ще за ряд організаційних питань, що пов’язані з переходом.

    Рожни зробили свій вибір. Це третій населений пункт у Зазимській громаді після с. Погреби та с. Зазим’я, який зробив своє волевиявлення на користь ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне