Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Окрадені умом люди обміняли християнську свободу на московське рабство, – священник ПЦУ закликав молитись за учасників ходи УПЦ МП

    Люди з Почаїва, що значна частина “крєстоходцев”, які з банерами та портретами царя прийшли позавчора у святу Лавру , не дочекавшись Успіння поверталися додому.

    Що ж “подвиг” звершено, картинку створено, обраність відчуто – і квітка, написав у соцмережі священник ПЦУ Віктор Мартиненко. Крім того отець розповів, що його попередній допис про ходу УПЦ МП заблокували через скарги. У ньому отець Вітор заявиі, що хресний хід УПЦ МП прямує не в Почаївську лавру, а в русскій мір.

    “Знаєте, що згадалося від тих коментарів? – Брошурки відомої секти, де на слащавих картинках, серед руїн ненависного їм світу, переступаючи трупи вбитих ворогів та іновірців, намальовані єговісти йдуть нюхати квіточки у царстві Єгови. На таку ж секту перетворюється те замолена російська релігія, що дедалі дальше відчалює від християнства. Але прогрес невпинно йде, і ті клікуші вже не бояться інтернета і прошарилися у фейсбуці, – написали кляузу на мій пост. Може й не вони, а організатори тих крєстних шабашів. Коротше, фб той мій пост видалив. Я оскаржую. Проте, його досі можна почитати на Духовному фронті України. Як людина, що свідомо в Церкві змалку, більш третини століття, я у своєму дописі намагався показати, що нинішні багатотисячні марші з банерами, кричалками та портретами царів – підміна, новодєл пострадянської церковності російського ізводу і доволі сумнівна духовна практика, пише Віктор Мартиненко

    Також у десь великого свята – всеславного Успіння Матері Божої – священник згадав слова Акафісту: “Радуйся, ти бо наказала єси окраденныя умомъ”. І порівняв їх, з тим, що відбувалось в Почаївській лаврі. А також закликам молитись за учвсників ходи.

    “Які точні слова: ” окранені умом!” Не безумні, не дурні, а окрадені! Люди, у яких вкрали розум, які самі дозволили його вкрасти. Отож сьогодні, при великому святі, молюся Пресвятій Діві:
    Матінко Божа, навчи, напоум і просвіти, тих людей, що дозволили себе, обікрасти. Вкрасти свій ум, свою свободу, свою людську гідність. Просвіти засліплених пропагандою. Поверни до тями і розуму окраденних умом, що проміняли християнську свободу на московське рабство, євангельську любов на ненависть, вчення Христове на русміровські ідеології. Нехай Ангел Господній, що відтяв руки Афонію, відтне брехливі язики лжепатріарха кирила та інших пропагандистів, які іменем Божим благословляють війну, вбивства, катування та геноцид нашого народу! Ти ж, Пречиста, що по Успінні Своїм світу не лишила, не лиши нас Свого захисту, будь нам Взбранной Воєводою, покровителькою і Захисницею!, – йдеться в дописі священника ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне