Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    £2,3 мільярда військової допомоги виділила Британія для України

    Міністр Великої Британії з питань Європи Грехем Стюарт заявив, що Сполучене Королівство виділило понад 2,3 млрд фунтів стерлінгів військової допомоги Україні.

    Він наголосив, що союзникам потрібно забезпечувати стійке фінансування України, оскільки вторгнення руйнівно впливає на економіку, повідомляє Укрінформ із посиланням на інтерв’ю британського міністра Delfi.

    «Велика Британія виділила понад 2,3 мільярди британських фунтів стерлінгів військової допомоги Україні… Одним із великих завдань у майбутньому є забезпечення того, щоб українські військові отримували все, що їм потрібно, а також забезпечення сталого фінансування України, оскільки очевидно, що вторгнення руйнують вплив на її економіку та її ВВП», — зазначив Стюарт.

    Обіцяні гроші від «усіх західних союзників, зі США на чолі» мають не просто залишатися обіцянками, а передаватися «до рук українського уряду, щоб він міг виконувати свою функцію, підтримувати економіку України та вести війну».

    Британський міністр вважає, що раніше демократичні країни недостатньо виявили свій моральний авторитет і їхня відповідь на порушення територіальної цілісності Грузії та України в 2008 і 2014 роках також була недостатньою. Тому зараз треба показати росії, що «агресія ніколи не залишиться безкарною» і рф не може розраховувати на досягнення своїх цілей.

    «Ми – у країнах Балтії та у Сполученому Королівстві абсолютно впевнені, що є лише один можливий результат цього конфлікту – перемога України. росія має бути переможена, верховенство закону має бути збережене. І ми повинні зробити все можливе, щоб вільні демократичні народи не зазнавали пригноблення та навали з боку агресивних сусідів», — наголосив Стюарт.

    Він також заявив про необхідність не допустити «повзучої нормалізації» відносин з агресором і наголосив на важливості «повної солідарності» союзників, зокрема країн Балтії.

    Нагадаємо, в Лондоні резиденцію прем’єра Великої Британії прикрасили квітами кольорів прапора України.

    Найсвіжіше

    Популярне