Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Колишній Посол Польщі у Ватикані розкритикував Франциска: агресор не заслуговує на ім’я «невинної жертви»

    Колишній посол Польщі при Святому Престолі Пьотр Новіна-Конопка написав до Папи Франциска відкритого листа у відповідь на його слова про «невинну жертву війни» пропагандистку Дар’ю Дугіну, сказані на загальній аудієнції в День Незалежності України.

    Про це пише credo.pro.

    У листі до папи колишній посол Польщі погодився зі словами Франциска про безумство війни, але зазначив, що провина за війну не на всіх, а на Росії.

    «Однак я вважаю, що “провина” не лежить однаковою мірою на всіх, так як хрест Авеля не рівнозначний хресту Каїна. Насамперед же я не розумію визначення жертви московського замаху, п. Дар’ї Дугіної, як “невинної жертви”. Ця молода особа — а не тільки її батько — стала на чолі людей, які прагнули до війни та до відібрання в українців їхнього національного самовизначення, їхньої незалежності, їхньої свободи, послуговуючись хворою ідеологією «руского міра» за загрозою ядерної зброї. Жоден терористичний замах не є правильною відповіддю на таку позицію; але так само не є — на моє переконання — правильною реакцією обдаровування активних ідеологів ім’ям “невинних жертв”. Ба більше, зловмисники, які скоїли напад, досі не названі вірогідно», – зазначив дипломат.

    Він додав, що нинішній глава РКЦ говорить слова, які є болючими для багатьох українців.

    «Агресор не заслуговує на ім’я “невинної жертви”», – підсумував колишній посол Польщі.

    Нагадаємо, раніше посол України у Ватикані розкритикував Франциска за співчуття роспропагандистці Дугіній.

    У День Незалежності України 24 серпня папа Франциск, говорячи про російську військову агресію  в Україні, згадав про смерть Дар’ї Дугіної – дочки російського пропагандиста рашизму. Папа назвав її “невинною жертвою війни”. «Я думаю про бідну дівчину, яка була підірвана бомбою, що знаходилась під сидінням автомобіля в Москві. За війну платять безневинні», – сказав Франциск.

    Дочку Дугіна також оплакували в РПЦ. На думку експертів Луб’янка сама зачищає ідейних натхненників вторгнення в Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне