Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Рада напрацьовує закони про національні спільноти та статус кримськотатарського народу

    Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук анонсував розробку парламентом законопроєктів про національні спільноти та про статус кримськотатарського народу і проведення найближчим часом слухань щодо стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого росією Криму.

    Про це він сказав під час виступу на другому саміті Кримської платформи, повідомляє Укрінформ.

    «Ми напрацьовуємо низку інших законодавчих актів, які закріплять підтримку всіх, хто потерпає від цієї агресії. Мова, зокрема йде про закони України про національні спільноти, про статус кримськотатарського народу, а також у парламенті ближчим часом будуть проведені слухання щодо стратегії деокупації та реінтеграції Криму», – зазначив спікер.

    Він нагадав, що ВР ухвалила минулого року закон про корінні народи та пакет законодавчих актів, якими скасовано закони про створення вільної економічної зони в Криму.

    Крім того, Стефанчук відзначив, що ухвалено кілька законів, спрямованих на соціальний і правовий захист осіб щодо яких встановлено факти позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії рф проти України, і ухвалено постанову про захист Кримської єпархії ПЦУ.

    Голова ВР запевнив, що парламент готовий до надання законодавчої підтримки в усіх питаннях та ініціативах, спрямованих на захист українських громадян, які проживають у Криму, постраждали внаслідок російської агресії та окупації, а також щодо відбудови Криму після його деокупації, залучення інвесторів та донорів.

    Найсвіжіше

    Популярне