Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Священик РПЦ розповів, що УПЦ МП слід звернутися до Кіріла із проханням про автокефалію

    У Москві не визнають змін прийнятих УПЦ МП в Феофанії, де було проголошено недоавтокефалію. Священник РПЦ Георгій Максимов заявив, що єрархам “УПЦ” МП слід було написати офіційне звернення до Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) та собору Російської Православної Церкви з проханням про надання автокефалії. Після чого чекати на рішення.

    Про це заявив священник РПЦ Георгій Максимов, передає Духовний Фронт України.

    «Що ж, якщо ми відкинемо всі пов’язані з процедурою підозри, то особам, які зібралися у Феофанії, слід було написати офіційне звернення до Московського патріарха та собору Російської Православної Церкви з проханням про надання автокефалії. Після чого чекати на рішення. І під час очікування не вносити до статуту змін, що самочинно змінюють статус, не засновувати закордонних парафій і, зрозуміло, не припиняти поминання патріарха» Кіріла (Гундяєва), – сказав Максімов.

    Він також впевнений, що перш ніж приймати рішення про відділення від РПЦ, УПЦ МП мала провести відкрите та чесне обговорення цього питання в усіх єпархіях.

    Максімов каже, що за свідченням митрополита УПЦ МП в Горлівці Митрофана (Юрчука), навіть на зборах 27 травня, попри те, що в ряді єпархій на нього посилали людей, налаштованих проавтокефально, більшість висловлюваних виступали за збереження статусу УПЦ МП як частини Російської Церкви. Навіть учасники із західних областей.

    «Але потім, уже під час голосування, виявилося, що більшість присутніх у залі за відділення», – розповів Максімов.

    Нагадаємо, раніше Максімов припускав, що відбудеться церковний суд над Онуфрієм за собор в Феофанії. Отець Георгій є одним із двох кліриків РПЦ, які мають розколювати Александрійську Церкву та переманювати на свою сторону священників в Африці.

    Найсвіжіше

    Популярне