П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Зеленський та Дуда відкрили в Києві Алею сміливості

    23 серпня у Києві президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда відкрили Алею сміливості на площі Конституції. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента на офіційному сайті.

    “Сьогодні я хочу в присутності президента Польщі Анджея Дуди відкрити Алею сміливості. Його ім’я завжди буде на цій Алеї. Це символ хоробрості, символ дружби, підтримки України тоді, коли вона справді потрібна”, — наголосив Зеленський.

    Алею заклали за ініціативою президента до 31-ї річниці незалежності України. Місце обрали, бо саме на площі Конституції навпроти Верховної Ради “народилася сучасна незалежна Україна”.

    Володимир Зеленський наголосив, що на цій Алеї будуть вказані імена політичних лідерів та інших представників країн-партнерів, які надають Україні важливу підтримку у боротьбі з Російською Федерацією.

    “Саме Польща однією з перших країн ЄС стала новою домівкою для мільйонів вимушених переселенців з України. Промисловість, бізнес, пересічні поляки – кожен долучився до якнайшвидшої адаптації та підтримки наших громадян. Польський уряд і Сейм максимально спростили процедури перетину кордону й подальшого включення українців до дружньої європейської спільноти”, — наголосили в ОП.

    Найсвіжіше

    Популярне