Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Українців закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги напередодні та в День незалежності

    Напередодні Дня незалежності підрозділи МВС працюють у режимі підвищеної готовності. У посиленому режимі працюватимуть і під час самих святкувань.

    Про це в ефірі телемарафону розповів заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає Укрінформ.

    Він запевнив, що наступальних дій на столицю не очікується. Проте у ворога є інші “подарунки” для українців.

    “Ми чудово знаємо, що російський лідер любить символізм, і тому ми чекаємо особливих сюрпризів для всіх мешканців нашої держави. Це не є таємницею, що ніякого штурму столиці чи наступу у цей день не передбачається. Водночас на озброєнні у росіян є і ракети, і авіабомби, й інше. Саме тому я закликаю громадян у ці дні дослухатися до наших порад, дотримуватись вимог комендантської години та належним чином реагувати на сигнали повітряної тривоги”, – сказав Єнін.

    Посадовець нагадав, що нещодавно було помічено активізацію телефонних терористів.

    “Ми це вже спостерігали перед початком повномасштабного вторгнення. І вже вчора ціла низка обласних центрів України стикнулися з масованими повідомленнями щодо замінування об’єктів. Попри те, що всі повідомлення виявилися фейковими, ми не можемо гарантувати, що наступне повідомлення буде таким”, – підкреслив заступник міністра.

    Він запевнив – усі підрозділи МВС працюють у посиленому режимі, аби відреагувати на будь-які несподіванки.

    “Всі наші підрозділи діють в умовах підвищеної готовності. В місцях відпочинку громадян забезпечимо посилене патрулювання. Напоготові будуть слідчо-оперативні групи до реагування на будь-який позаштатний розвиток ситуації. Так само будуть задіяні наші рятувальники. Прошу всіх з повагою поставитися до деяких обмежень та правоохоронців, які допомагають забезпечити безпеку”, – сказав Єнін.

    Найсвіжіше

    Популярне