Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Осел, від якого нудить», – польський релігійний експерт прокоментував привітання Кіріла Онуфрію

    Польський релігійний експерт, президент Фундації Святої Марини Патрик Панасюк прокоментував привітання Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) очільнику УПЦ МП Онуфрію (Березовському)

    «Знаєш що… Мені хочеться блювати. Я зазвичай підбираю слова дипломатично, хоча не уникаю злоби. Але це, мабуть, занадто. Патріарх Кіріл привітав Митрополита Київського (підпорядкованого Москві) Онуфрія з нагоди ювілею інтронізації: […] “Нехай Чоловіколюбець Спаситель молитвами Пречистої своєї Матері укріпить ваші сили на шляху захисту єдності і чистоти канонічного устрою церковного життя”. Тут виступав дід з ослячими вухами, що спали йому на плечі, і плюнув в обличчя не тільки українцям. Він плюнув в обличчя всім жертвам єресі Руського Міру, починаючи від наших предків, русинів Великого Князівства Литовського», – написав Панасюк у Фейсбуці.

    Польський релігійний експерт зазначив, що москва так успішно принесла їм це «канонічне церковне життя», що вбила польску інтелігенцію, а тим, хто вижив, промила мізки на московський лад. Патрик Панасюк. також висловив жаль, що подібний наратив ведеться в Польщі.

    «Ті самі аргументи і та сама московська логіка. Та сама, яка забирала у нас нашу країну на 123 роки», – каже Панасюк і обіцяє, що зі свого боку зробить вдвічі більше для польськості нашої Православної Церкви в Польщі.

    Нагадаємо, раніше ми писали, що Польська Церква демонструє свою залежність від Москви.

    Найсвіжіше

    Популярне