Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ Команський Михаїл помолився за Україну в монастирі на честь Нектарія Егінського

    20 серпня Екзарх Вселенського патріарха, єпископ Команський Михаїл взяв участь у соборному богослужінні у монастирі свт. Нектарія Егінського, що на Київщині, з нагоди престольного свята Спасо-Преображенської церкви ПЦУ.

    Про це повідомляє Місія Ставропігія Вселенського патріарїа в Україні.

    Богослужіння було відправлено просто неба поряд із храмом. Божественну літургію очолив постійний член Священного Синоду ПЦУ митрополит Вінницький і Барський Симеон у співслужінні митрополита Переяславського і Вишневського Олександра та Екзарха Вселенського Патріарха в Україні єпископа Команського Михаїла, братії монастиря, духовенства ПЦУ.

    За богослужінням пролунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

    На завершення єпископ Команський Михаїл та митрополит Вінницький і Барський Симеон привітали братію та прочан з престольним святом. На молитовну згадку про спільне богослужіння митрополит Олександр подарував архієреям ікони святителя Іоана Золотуста з частками мощів.

    Нагадаємо, що в цей день два роки тому Блаженніший Митрополит Епіфаній освятив монастирську церкву в ім’я святителя Нектарія.

    Церква на честь Преображення Господнього – теплий храм чоловічого монастиря в ім’я святителя Нектарія Егінського у Хуторі Ясному. Її збудували в 2014-2015 роках за ініціативи митрополита Переяславського і Вишневського Олександра в пам’ять про Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана; +2014).

    Фото: Ярослав Миколайчук

    Возможно, это изображение 7 человек и люди стоят

    Возможно, это изображение 7 человек и люди стоятВозможно, это изображение 10 человек и люди стоятВозможно, это изображение 8 человек и люди стоят

    Возможно, это изображение 3 человека и люди стоят

    Найсвіжіше

    Популярне