П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ нагородили учасників “військової спецоперації” проти України

    13 серпня, в так званому «Головному храмі збройних сил РФ» московського патріархату відбулось нагородження російських військовослужбовців за участь у війні проти України. Нагородження приурочили до 110-ї річниці ВПС росії.

    Про це повідомив заступник головнокомандувача Повітряно-космічними силами, командувач ВПС рф генерал-лейтенант Сергій Дронов, передає Духовний Фронт України з посиланням на російські ЗМІ.

    Семеро льотчиків повітряно-космічних сил країни агресора отримали в головному військовому храмі Російської Православної Церкви звання героя росії «за заслуги в ході спецоперації». Двоє із окупантів отримали звання після смерті. Ймовірно після ліквідації в Україні.

    Представник РФ зазначив, що військовослужбовці рф «показують високий вишкіл», а військова техніка «демонструє високу ефективність та надійність». І це при тому, що «героїв росії» нагороджують посмертно. Напевно техніка таки підвела. Чи просто ЗСУ працювали досить влучно, адже ліквідували в україні 40 тисяч загарбників.

    Також Дронов заявив, що російські війська «знищують українських націоналістів» в Україні, так ніби націоналізм — це щось погане. Проте для росіян українські націоналісти страшніші за справжніх нацистів.

    Цього ж дня в головному храмі ЗС РФ відслужив Літургію голова відділу РПЦ по взаємодії із збройними силами Олег Овчаров.

    Співпадіння?

    Що цікаво, за кілька днів до «святкування ВПС росії» українська армія завдала нищівного удару по аеропорту рф в Криму. Знищено десятки винищувачів окупантів та кілька складів із боєприпасами. Російські окупанти не визнають, що по них вдарили із української зброї.

    Зараз путінському режиму терміново потрібно, якось заохочувати населення, щоб воно погоджувалось їхати в Україну на забій. Схоже, що Путін віддав наказ московському патріархату активніше займатись пропагандою війни проти України, адже серед загарбників почастішали випадки «відмов» від участі у «спецоперації» в Україні.

    Щоб таких випадків було менше попи РПЦ пояснюють, що вбивати українців це нібито «рятувати росію». Все це відбувається у ті дні, коли «спецоперація» забуксувала, а армія рф видихнулась та зазнала втрат через удари українських військ.

    Загалом московський патріархат, який є нібито «православною Церквою», допомагає загарбникам приглушувати власну совість і не сумніватись у правильності злочинних наказів путіна щодо російського вторгнення в Україну. Все це виконується у співпраці із ФСБ рф.

    Варто зазначити, що в Україні єпископи УПЦ МП, які перебувають на окупованих територіях заявили, що не підтримують зміни до статуту та залишаються в складі Московського патріархату. Так поступили єпархії УПЦ МП в Криму і на Сході України. Окрім цього таке ж рішення прийняла Запорізька єпархія УПЦ МП. Світове православ’я продовжує ставитись до УПЦ МП, як до російської Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне