Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    На Волині в селі Сокіл вперше молилися українською мовою (фото)

    У храмі Святої Трійці у селі Сокіл на Рожищені, яка перейшла до Православної церкви України, вперше провели богослужіння українською мовою.

    Про це інформує Волинська єпархія ПЦУ у фейсбук.

    Божественну літургію очолив настоятель парафії архімандрит Яків (Мільян). Разом молилося духовенство благочиння та ченці чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця, що в селі Жидичин Ківерецького деканату.

    На першій службі українською були гості – ченці з Жидичинського чоловічого монастиря ігумен Сильвестр та ієродиякон Калінік, з міста Рожище отець Микола Царик з Михайлівського храму

    Навесні громада вирішила залишити Московський патріархат, проте документальний процес затягнувся на декілька місяців. 11 серпня фахівці облдержадміністрації провели перевірку й опис майна у Свято-Троїцькій церкві та передали громаді в постійне користування храм і дзвіницю.

    Дерев’яну церкву в Соколі засновано в XVI столітті. 1853 року вона згоріла і була відбудована. Пам’ятка архітектури місцевого значення. У ній зберігається багато цінних речей, що перебувають на обліку в держреєстрі.

     

    Найсвіжіше

    Популярне