П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрусалимський єрарх Феодосій став абсолютним захисником Московських позицій

    Що знову з’являється на сайті Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату? Звичайний… підозрюваний: єрарх Єрусалимського патріархату архієпископ Севастійський Феодосій. І що він знову каже? З абсолютною очевидністю викладає російський наратив про Україну. Мабуть, він взяв на себе обов’язки пресслужби Московського патріархату.

    У конкретному його тексті йдеться про лист Предстоятеля Православної Церкви України Митрополита Київського і всієї України Епіфанія до Вселенського Патріарха, в якому він просить засудити вчення «Русского мира» і визнати його єретичним, визнати дії Патріарха Кіріла в Африці розкольницькими та позбавити патріарха Кіріла права обіймати Московський патріарший престол.

    Архієпископ Феодосій – безумовно захисник російських позицій! Навіть у відповідній термінології: «…голова Української розкольницької структури Епіфаній надіслав листа Святійшому Патріарху Константинопольському Варфоломію»«глава Вселенського Патріархату Варфоломій»«Запрошуємо Святішого Патріарха Константинопольського Варфоломія».

    Що цікаво заява Феодосія є «особистою», тобто предстоятель Єрусалимської Церкви Феофіл не несе відповідальності? – Патріарха Варфоломія не називають «Вселенським» і «Його Всесвятість». Тому, очевидно, що через текст Єрусалимського єпископа проходить російська лінія.

    І хоч і «особисто», у заяві Феодосія йдеться: «Ми у Святому Місті сподіваємося, що для українського церковного питання буде знайдено розв’язання і розпочнуться переговори в дусі взаємної любові, розуміння і терпіння. Для цього необхідно наполегливо протистояти політичному тиску, який чинять ворожі сили, метою яких є поглиблення розколу в єдиному тілі Церкви Христової».

    Отже, що означає «Ми у Святому Місті» в «особистій заяві»?

    Дещо смішно чути про «політичний тиск ворожих сил» з боку речника російської повістки! Пособника експансіоністів та імперіалістів рф. Від України до Африки!

    За матеріалами: “Світло Фанару“.

    Нагадаємо, раніше ми писали, що Єпископ Єрусалимської Церкви занепокоєний, що ПЦУ звернулась до Варфоломія, щоб засудити Гундяєва.

    Найсвіжіше

    Популярне