Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    З’явилося розслідування CNN, яке розбиває російську версію трагедії в Оленівці

    «Ліжка не рухалися, стовпи не пошкоджені». З’явилося розслідування CNN, яке розбиває російську версію трагедії в Оленівці

    Центр стратегічних комунікацій виділив головне з нього.

    Експерти зі зброї впевнені, що зображення та відео з Оленівки несумісні з атакою HIMARS

    Експерт зі зброї Кріс Кобб-Сміт, який переглянув зображення та відео наслідків, каже, що така будівля не залишилася б стояти від удару HIMARS.

    «На цих відео ніде немає кратера, ліжка не рухалися, стовпи не пошкоджені, але видно значні пошкодження від пожежі. Якби це була керована реактивна система залпового вогню, ви побачили б кратери, розбиті стелі та стіни, підірвані тіла», — сказав Кобб-Сміт.

    «Ознак значних пошкоджень вибухом на будівлях або на тілах майже немає. Значна частина пошкоджень даху також, здається, спричинена його падінням, а не впливом траєкторії боєприпасу чи ефекту вибуху».

    Дослідники порівняли справжній удар ракетою HIMARS у Новій Каховці з «ударом» у Оленівці. Різниця дуже відчутна

    На опублікованих супутникових знімках знищеного HIMARS складу росіян у Новій Каховці можна побачити, що від нього практично нічого не залишилося (скріншот 1).

    На супутникових знімках з Оленівки видно, що будівля практично не отримала зовнішніх пошкоджень (скріншот 2).

    скріншот 2

    Червоний Хрест так і не пустили до постраждалих у Оленівці

    Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ), каже, що кілька запитів відвідати місце залишилися без відповіді.

    «Ми не отримали доступу до військовополонених, які постраждали від нападу, і ми не маємо гарантій безпеки для здійснення цього візиту».

    Наразі є лише ознаки того, що могло статися. І враховуючи просування росіянами неправдоподібного сценарію HIMARS, ці ознаки вказують на складну, але незграбну спробу фальсифікації з боку росії, говориться у розслідуванні CNN.

    Нагадаємо, Україна в ОБСЄ запевнила, що у неї достатньо доказів, що в Оленівці було сплановане масове вбивство. Також невідомі збирають інформацію про військових, які загинули в Оленівці. Влада закликає не ділитися даними.

    Найсвіжіше

    Популярне