Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Невідомі збирають інформацію про військових, які загинули в Оленівці. Влада закликає не ділитися даними

    Після вибуху в Оленівській колонії на окупованій Донеччині, внаслідок якого загинули українські полонені бійці, невідомі люди почали збирати інформацію про українських військових та їхніх родичів. У координаційному штабі закликають українців нікому не передавати персональні дані захисників.

    Про це йдеться в повідомленні Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

    «Після російського теракту в Оленівці, внаслідок якого загинули українські полонені бійці, певні особи почали збирати інформацію про родичів та українських захисників. Вони закликають надавати ці відомості начебто від імені міжнародних організації, зокрема Міжнародного Комітету Червоного Хреста, але не мають для цього відповідних повноважень», — заявили в штабі.

    Координаційний штаб закликає родичів українських військових, які потрапили в полон, не надавати інформацію про захисників та власні персональні дані неуповноваженим організаціям та людям, а також анонімним джерелам. Це може зашкодити полоненим та їхнім побратимам.

    «Не відгукуйтеся на анонімні та непідтверджені заклики подати особисту інформацію про вас та осіб, які потрапили в полон, які розповсюджуються у месенджерах та соціальних мережах. Не повідомляйте невідомим особам про розташування військових частин чи про останнє місце дислокації військових. Усі дані про полоненого і всю необхідну допомогу для розшуку осіб, які зникли безвісти, можна надавати лише уповноваженим організаціям та установам», — зазначається в повідомленні.

    У штабі наголосили, що Україна робить усе можливе для визволення українських захисників та захисниць з полону, а також для розшуку тих, хто зник безвісти за особливих обставин.

    Найсвіжіше

    Популярне