Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Більше українців повертаються додому, ніж в’їжджають в Євросоюз – прикордонна служба ЄС

    Минулого місяця більше українців повернулося додому з країн Європейського Союзу, ніж приїхали до європейських країн, повідомила прикордонна поліція ЄС.

    За даними прикордонного агентства ЄС Frontex, у липні близько 1,17 мільйона українців поїхали додому, тоді як близько 1,16 мільйона українців в’їхали до ЄС, повідомляє «Голос Америки».

    Як написало агентство, «у липні в Україну повернулося трохи більше українців (1,17 млн), ніж в’їхало до ЄС. Загалом із лютого до ЄС із України та Молдови в’їхали 7,6 мільйона українців».

    Загалом за даними статистики, кількість українців в Європі залишається така ж, як і в червні, але значно менша, ніж у перші місяці війни, коли безпеки в ЄС шукало близько 4 мільйонів біженців, в основному, жінок з дітьми.

    Більше половини всіх перетинів кордону з України припадає на Польщу.

    З тих, хто повернувся в Україну, більшість виїхали з Польщі, Словаччини, Румунії та Угорщини. Серед країн, які не мають безпосереднього кордону з Україною, найбільше українців прийняли Німеччина, Чехія та Італія.

    Загалом за даними агентства ООН у справах біженців, за час після вторгнення Росії в Україну 24 лютого, понад 10,5 мільйонів українців перетнули кордон України. Про це повідомило УВКБ ООН у справах біженців на своєму веб-сайті у вівторок, 9 серпня.

    Найсвіжіше

    Популярне