П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    британська розвідка повідомила, що просування армії рф на сході України за останній місяць є мінімальним

    Свої плани російські окупаційні війська не змогли виконати. За останні 30 днів російським загарбникам не вдалося досягнути будь-яких значних успіхів у військовій кампанії на Донбасі. ЗС рф не допомагає навіть перевага в артилерії.

    Про це з посиланням на дані розвідки повідомляє Міністерство оборони Великої Британії в Твіттері.

    «За останні 30 днів наступ росії на місто Бахмут був її найуспішнішою віссю на Донбасі, однак за цей час росії вдалося просунутися там лише на 10 км. На інших ділянках Донбасу, куди росія намагалася прорватися, за цей 30-денний період її сили не змогли просунутись більш ніж на 3 км. Це майже напевно значно менше, ніж планувалося», – заявили у відомстві.

    У Міноборони Великої Британії зазначили, що попри постійне інтенсивне використання артилерії в цих районах, росія не змогла створити боєздатну піхоту в кількості, достатній для того, щоб забезпечити більш значні успіхи.

    Раніше британська розвідка запевняла, що війна рф проти України ось-ось увійде в нову фазу. Також Центр стратегічної комунікації пояснив, що означає псевдореферендум на окупованій частині Запоріжчини.

    Найсвіжіше

    Популярне