Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У Російській Церкві рекомендують Грецькій Церкві не служити із предстоятелем ПЦУ

    Здавалось, що може бути краще за Богослужіння. Але не для єрархів «найканонічнішої» московської Церкви.

    Московський патріархат непокоїть майбутнє служіння предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія із предстоятелем Грецької Церкви. Митрополит РПЦ Леонід (Горбачов) каже, що після співслужіння із ПЦУ архієпископ Єронім стане «вечерею вовків у овечій шкурі».

    Горбачов навіть не побоявся назвати Божественну літургію «шабашем». А це вже хула на Духа Святого – гріх, який не прощається ні в цьому житті ні в майбутньому.

    «Усім єпископам Грецької Церкви, яких запрошують на цей шабаш, варто двічі подумати, чи їхати ні! Попереду правда Божа та попит за все. Можливо, ще зараз і тут. А з такими стамбульськими “лісниками” цілком можна виявитися вечерею вовків в овечій шкурі», – самовпевнено заявив митрополит РПЦ Леонід.

    Схоже що московські єрархи не бояться ні людей, ні Бога, а правильним вважають лише те, що самі вигадали.

    Варто зазначити, що сам митрополит РПЦ Леонід займається антиканонічною діяльністю в Африці, через яку мала бути скликаний суд Пентархії. Саме Горбачов під егідою РПЦ є очільником розкольницької структури в межах Александрійської Православної Церкви.

    Поки що Вселенське православ’я соборно не засудило дій РПЦ в Африці. Водночас Синод Александрійської Церкви розповідав, що РПЦ застосовує рублі, щоб підкупляти духовенство.

    Найсвіжіше

    Популярне