Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній помолиться в Греції з патріархом Варфоломієм та архієпископом Єронімом

    4 серпня 2022 року на пресконференції, що відбулася в залі офіційних заходів Філіппійської, Неапольської і Тасосської митрополії Елладської Православної Церкви, було оголошено про майбутній візит Вселенського патріарха Варфоломія, предстоятеля Елладської Православної Церкви архієпископа Єроніма та предстоятеля Православної Церкви України митрополита Епіфанія.

    Про це повідомляє сайт митрополії Елладської Православної Церкви, передає Духовний Фронт України.

    Митрополит Філіппійський, Неапольський і Тасосський Стефан розповів, що цей паломницький візит відбудеться з 3 по 6 вересня 2022 року з нагоди першого офіційного святкування Тасосських святих і включатиме церковні та культурні заходи в Тасосі, Хрисополісі та Кавалі.

    Запрошення патріарху Варфоломію та митрополиту Епіфанію від імені митрополита Стефана було зроблено через Священний Синод Церкви Греції на початку лютого 2022 року.

    Патріарх Варфоломій вже дав свою згоду на візит.

    Запрошення буде надіслано також президенту Греції Катерині Сакелларопулу, а також до митрополії запросять єпископів з інших регіонів Греції.

    З програми, оприлюдненої на сайті Філіппійської митрополії, відомо, що предстоятель ПЦУ та патріарх Варфоломій стануть почесними громадянами муніципалітетів Тасоса і Нестоса. Окрім того, патріарх Варфоломій стане почесним доктором факультету лісового господарства Міжнародного Грецького університету.

    Остаточна програма цього візиту була сформована 29 липня 2022 року, після зустрічі із Вселенським патріархом Варфоломієм.

    Останній раз Вселенський патріарх відвідував цю митрополію у травні 2011 року.

    Нагадаємо, Кіпрський митрополит, який не визнавав ПЦУ, відвідав Вселенського патріарха Варфоломія.

    Найсвіжіше

    Популярне