Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній зустрівся з Послом Великої Британії

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 5 серпня 2022 року зустрівся у своїй резиденції з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс, яку супроводжували співробітники дипломатичної установи.

    Про це пише пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)

    У зустрічі також взяв участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

    На початку спілкування Предстоятель помісної Української Православної Церкви розповів пані Послу про свій нещодавній насичений візит до Лондона й теплу зустріч з Архієпископом Кентерберійським Джастіном Уелбі.

    Згодом сторони обговорили триваючий повномасштабний російський напад на нашу державу, кричуще порушення на тимчасово окупованих російськими загарбниками територіях прав віруючих усіх релігій і конфесій, окрім Московського патріархату, яке виявляється у викраденнях, катуваннях, залякуванні та примушуванні до переходу у відповідне російське адміністративне підпорядкування.

    Окрім того, під час годинної зустрічі мова йшла про надання Україні масштабної допомоги з боку Сполученого Королівства та міжконфесійну ситуацію й державно-церковні взаємовідносини в Україні.

    «Ми відчуваємо щиру допомогу з боку Великої Британії, дякуємо за потужну і дуже важливу в цей час підтримку, а також просимо продовжувати й посилювати допомогу Україні», – сказав Його Блаженство.

    Торкаючись питання переходу парафій у юрисдикцію Православної Церкви України Предстоятель наголосив, що ключовою позицією є виключно добровільний і мирний характер цього процесу.

    «Розуміючи роль Церкви ми виступаємо категорично проти розпалювання релігійної ворожнечі. При цьому незаперечним є факт того, що громади мають повне й законне право на своє самовизначення і зміну юрисдикції. Вже давно очевидно, що цей процес не зупинити, які б маніпуляції та неправдиві трактування щодо нього не намагалися поширювати», – підсумував Митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне