Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Кремль навмисно посилає на війну представників етнічних меншин РФ

    Аналітики американського Інституту дослідження війни зазначають: щоб не мобілізовувати етнічних росіян, Путін посилає воювати до України представників етнічних меншин. Від самого початку вторгнення в Україну формування батальйонів на території РФ відбувається переважно в регіонах, де живуть етнічні меншини. Таким чином, російська агресія крім мети поневолення й загарбання України розв’язує ще одну «проблему», що про неї російські демографи попереджали владу. Задовго перед війною вони били на сполох, прогнозуючи, що національний склад росіян дуже зміниться: більшість становитимуть нацменшини, передусім мусульмани. Тобто, розпочата Росією війна в Україні — це ще й спосіб скорочення чисельности нацменшин у країні.

    Про це розповіла співробітниця Національного інституту стратегічних досліджень Ірина Павленко. За її словами, американські вчені з Університету Джорджа Вашингтона, ґрунтуючись на даних Міноборони РФ про офіційно визнаних загиблими на війні російських військових, стверджують, що представників нацменшин серед них набагато більше.

    Павленко вважає, що Кремль свідомо знищує в Україні свої нацменшини, посилаючи їх на війну як гарматне м’ясо.

    «Тоталітарний режим, що сформувався в Росії, використовує війну проти України для того, щоби змінити дисбаланс у своїй демографії, щоб зменшити чисельність нацменшин. Треба зараз подивитися на демографію РФ. У тих, хто вважає себе етнічними росіянами, православними, спостерігається низька народжуваність і висока смертність. У представників нацменшин, особливо це стосується Північного Кавказу, навпаки, висока народжуваність. І ця пропорційність швидко зростає», — наголосила експертка.

    Цю інформацію підтверджує і Святослав Батов, координатор Інформаційних військ України, навівши дані про втрати росіян в Україні.

    «Путлер боїться бунту в Москві і воює в Україні в основному периферійними регіонами, людей з яких зовсім не шкода втрачати, адже чим менше залишиться якутів, бурятів, тувинців, дагестанців і чеченців, тим менша загроза розпаду РФ, коли найближчим часом нафтові гроші вичерпаються», – написав він в Твітері.

    Найсвіжіше

    Популярне