П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Храмове свято Свято-Іллінського собору міста Дубно

    У вівторок, 2 серпня, в день пам’яті пророка Божого Іллі, Свято-Іллінський собор міста Дубно відзначив своє храмове свято. Також цього дня Дубно відсвяткувало і День міста, мудро поєднуючи храмове свято собору із Днем міста.

    З цієї нагоди у соборі було звершено Божественну літургію, яку на запрошення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона та настоятеля протоєрея Ігора Когута, очолив митрополит Преяславський і Вишневський Олександр, повідомляє Рівненська єпархія.

    Владиці співслужив архиєпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, настоятель собору протоєрей Ігор Когут, клірики храму та прибуле духовенство.

    За богослужінням пролунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ, та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

    По завершенні літургії архієреї привітали отця-настоятеля та парафіян із престольним святом.

    З благословення Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія протоєрей Ігор Когут, за заслуги перед Помісною Православною Церквою та з нагоди ювілею, був відзначений Орденом святого архістратига Михаїла І ступеня.

    На молитовну згадку митрополит Олександр порадував парафії образ святої Марії Магдалини з часткою її нетлінних мощей.

    На завершення священнослужителі поклали квіти Героям Небесної Сотні та воїнам, полеглим за Україну.

    В свою чергу протоєрей Ігор Когут подякував архіпастирям і духовенству за візит та звершену ними молитву.

    Найсвіжіше

    Популярне