Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Релігійна свобода у небезпеці у всьому світі – суддя Верховного суду США

    Суддя Верховного суду США Семюел Аліто попереджає, що релігійна свобода в усьому світі знаходиться під загрозою частково через ослаблення впливу самої релігії.

    «Важко переконати людей, що релігійну свободу варто захищати, якщо вони не думають, що релігія є хорошою річчю, яка заслуговує на захист», —  сказав Аліто минулого тижня на саміті з питань релігійної свободи у Римі, повідомляє «Слово про слово».

    Завдання тих, хто хоче захистити релігійну свободу в Сполучених Штатах та інших країнах, полягає в тому, щоб «переконати людей, які не є релігійними, що релігійна свобода варта особливого захисту», сказав він.

    «Зробити це буде нелегко», — додав Аліто.

    «Якщо ми сьогодні поглянемо на світ, то побачимо, що люди багатьох різних віросповідань зазнають переслідувань через релігію, — сказав Аліто, згадуючи Ірак, Нігерію, Єгипет і Китай. − Релігійна свобода зазнає нападу в багатьох місцях, тому що вона небезпечна для тих, хто хоче мати повну владу. Це також, ймовірно, виростає з чогось темного та глибокого в людській ДНК – схильності не довіряти та не любити людей, які не схожі на нас самих».

    Аліто згадав про те, як суспільство отримує користь від свободи віросповідання, включаючи сприяння благодійній діяльності, домашньому спокою та різноманітності думок. За його словами, релігійна свобода в найкращому вигляді дозволяє різним типам людей жити разом у гармонії.

    Він цитував історичних лідерів, які керувалися своїми релігійними переконаннями, зокрема Мартіна Лютера Кінга-молодшого.

    «Якщо релігійна свобода буде захищена, релігійні лідери та інші віруючі зможуть висловлюватися щодо соціальних питань, — сказав Аліто. − Люди з глибокими релігійними переконаннями мають меншу ймовірність піддатися домінуючим ідеологіям чи тенденціям, і більш схильні діяти відповідно до того, що вони вважають істинним і правильним. Громадянське суспільство може розраховувати на них як на двигуни реформ».

    Найсвіжіше

    Популярне