Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія культивує антисемітизм та закриває єврейські організації

    Росія культивує антисемітизм та закриває єврейські організації. Бо юдейська громада РФ не підтримала війну проти України – заявляють громадські діячі. Тим часом Ізраїль, що від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну не поспішав підтримувати Київ, може змінити своє ставлення до ситуації, передають “Подробиці”.

    Над євреями у Росії гуснуть хмари – так ситуацію після початку повномасштабного вторгнення в Україну коментує тепер уже колишній головний рабин Москви – Пінхас Гольдшмідт. Через свою антивоєнну позицію він виїхав до Ізраїлю.

    “На єврейську громаду чинили тиск, як на будь-які інші організації, особливо на освітні, щоб вони відкрито підтримували війну. А наша громада війни не підтримувала”, – каже Пінхас Гольдшмідт, колишній головний рабин Москви.

    Тим часом євреї-вихідці з Росії закликають своїх співвітчизників тікати звідти. Допоки залізна завіса не опустилася, а війна не принесла горя до їхніх родин.

    “Якби росія хотіла припинити відплив мізків серед своїх найкращих учених і митців, найкращий спосіб зробити це – не закривати Єврейське агентство, а зупинити війну”, – каже Пінхас Гольдшмідт.

    Від кінця лютого росію вже покинуло понад 16 тисяч євреїв. Загалом цьогоріч, за даними ізраїльського уряду, документи на репатріацію з РФ подали понад п’ятдесят тисяч людей. Це майже вдвічі більше, ніж у попередні роки.

    Найсвіжіше

    Популярне