П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній у Бучі помолився за Україну

    Предстоятель Православної Церкви України 1 серпня 2022 року в храмі на честь святого апостола Андрія Першозваного у м. Буча помолився за Україну, за захисників Батьківщини та за весь наш славний український народ.

    У заході «Молитва за Україну», присвяченому 1034-й річниці Хрещення Руси-України, також взяли участь й інші представники Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій, настоятель місцевого храму протоєрей Андрій Галавін, капелани та священнослужителі Православної Церкви України, голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба, очільник Гостомеля Сергій Борисюк, міський голова Бучі Анатолій Федорук та жителі Бучанської міської територіальної громади, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший митрополит Епіфаній підніс молитву до Господа за Україну та звернувся до учасників заходу із першосвятительським словом.

    «На жаль, ця жорстока війна триває й донині, і багато наших захисників, новітніх героїв, віддають найцінніше, свої життя, заради кожного з нас. Бо тут, на Київщині, ми зараз маємо відносний мир, ми збираємося, молимося і дякуємо Богові за те, що Він сподобив нас прогнати звідси ворога. І ми віримо, що зможемо вигнати агресора та звільнити всю територію нашої держави, – зазначив Предстоятель. – Ми зараз боремося за наше європейське майбутнє, яке ми обрали не під час Революції гідності, не під час того, як здобули Незалежність, а цей крок був обраний ще рівноапостольним князем Володимиром. Тому й надалі ми маємо боротися та робити кожен залежне від нього на своєму місці, щоби наблизити нашу перемогу».

    Митрополит Епіфаній закликав згадувати і молитися за всіх, кого вже немає серед нас, хто загинув від рук окупантів. Ми повинні пам’ятати і молитися за них, бо саме через молитву ми виявляємо до них свою любов та повагу, а також засвідчуємо, що вони не пішли у небуття, а продовжують жити у нашій пам’яті, у наших серцях.

    У виконанні квартету солістів Народної хорової капели ім. П. Чубинського (с. Велика Олександрівка) прозвучали твори Віталія Муляра «Болить… Моя Україна!», Романа Гурка «Богородице Діво, Радуйся» та Миколи Лисенка «Молитва за Україну».

    Завершився захід покладанням квітів до хреста, встановленого на місці масового поховання (братської могили) невинно вбитих мешканців Бучі.

    Найсвіжіше

    Популярне