П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Україна вимагає від РФ надати списки загиблих і поранених в Оленівці українських військових

    Росія має надати списки загиблих і поранених “внаслідок теракту” українських захисників, які утримувалися в колонії Оленівки.

    Про це заявили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

    Зазначається, що штаб звернувся до представників РФ 29 липня одразу після появи інформації про вибух у колонії в Оленівці і загибель українських військових, які там утримувалися.

    “Всі поранені мають отримати належну медичну допомогу, а тіла загиблих воїнів повинні бути повернені для належного поховання. Наразі представники окупанта не надали жодної відповіді на звернення”, — йдеться у повідомленні.

    У Координаційному штабі заявили, що Міжнародний комітет Червоного Хреста та ООН, які виступали гарантами збереження життя та здоров’я українських військовополонених, мають “негайно ініціювати міжнародне розслідування злочину та домагатися покарання всіх причетних”.

    Також наголошується на необхідності проведення міжнародної інспекції для перевірки умов утримання українських військовополонених.

    “Злочин, що стався в Оленівці, грубо порушує міжнародне право, національні законодавства та норми людської моралі. Покарання для всіх причетних до планування та здійснення теракту має бути найсуворішим та невідворотним. Попри цей показово жорстокий злочин страти українських захисників, Координаційний штаб продовжує роботу з обміну й повернення оборонців України додому”, — наголосили у штабі.

    Найсвіжіше

    Популярне