Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Удар по Оленівці: Генштаб ЗСУ впевнений, що росіяни хочуть приховати тортури та розстріли полонених

    Російські окупанти умисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені, щоб звинуватити Україну у скоєнні «воєнних злочинів».

    Як зазначає Генштаб ЗСУ, Україна не завдавала ні ракетних, ні артилерійських ударів по району Оленівки.

    Повідомляється, що саме збройні сили російської федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл колонії в Оленівці на Донеччині, де утримувалися в тому числі і українські полонені.

    «Російські окупанти переслідували свої злочинні цілі – звинуватити Україну у скоєнні «воєнних злочинів», а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області. Відтак, такі заяви про нібито обстріли цивільної інфраструктури та населення з боку ЗСУ є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе росія – країна-агресор, окупант і спонсор тероризму», – повідомили у Генштабі.

    Нагадаємо, що російські окупанти заявили, що ЗСУ нібито вдарили по колонії у так званій ДНР, внаслідок чого загинули 53 українських військовополонених.

    В Офісі президента вимагають негайної реакції міжнародних інституцій на удар по колонії в Оленівці.

    Найсвіжіше

    Популярне