Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Московський патріархат бореться за парафії у волинських селах (відео)

    Громада Хресто-Воздвиженського храму с. Обенижі Турійської ТГ на Волині перейшла до ПЦУ. Про це пише ГІТ. Процедура реєстрації громади незавершена, документи про реєстрацію громади третій місяць повертають.

    На перших зборах громада набрала 90 голосів, документи завезли в єпархіальне управління і громаду прийняли в клір ПЦУ. Також реєстраційні документи надали і в Волинську ОДА. Проводилися і другі збори, де громада набрала більше голосів — 165.

    Зауважимо, що Хресто-Воздвиженська церква с. Обенижі є пам’яткою архітектури. Нещодавно по ній проводився аудит. В результаті комісія зробила висновок, що все майно є в наявності. Храм закрили до остаточної реєстрації громади.

    О. Руслан Гронь, який очолив новостворену релігійну громаду, розповів:

    Найперше з документами. Зробили протоколи (авт. — зборів): все вірно. Але так сталося, що вернули нам їх: то буква не так поставлена, то підпис не там поставлений. На жаль, таке враження, що просто ігнорується думка парафіян абсолютно. Люди, більшість: 2/3 проголосували за ПЦУ, за вихід від УПЦ МП в Українську церкву. На жаль людей, таке враження, як на мене, саме владою нашою.

    Священик висловив сподівання, що за 5 місяців війни суспільство відмовиться остаточно від Московського патріархату.

    Зараз громада ПЦУ проводить богослужіння на вулиці. Тим часом, місцевий священик УПЦ МП, колишній настоятель храму о. Святослав Чижук всіляко перешкоджає богослужінням новоствореної громади: організовує відрізання лінії електропередачі, вішає замки на ворота, вигукує під час богослужінь.

    Найсвіжіше

    Популярне