Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Рожищі провели першу архієрейську службу українською в Михайлівському храмі

    Митрополит Луцький і Волинський Михаїл побував у церкві Архістратига Михаїла у Рожищі після возз’єднання з Православною Церквою України.

    В день ушанування рівноапостольної княгині Ольги Божественну літургію з владикою правили: ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, декан протоієрей Василь Шняк, настоятель священник Микола Царик, інше духовенство. Відбулася хресна хода навколо Божого дому, повідомляє пресслужба єпархії.

    Під час проповіді архіпастир нагадав, що все у житті християнина відбувається на засадах любові. І саме любов повинна спонукати і керувати віруючою людиною в її вчинках.

    В урочистостях взяли участь представники влади, зокрема, заступник голови облради Григорій Пустовіт і міський голова В’ячеслав Поліщук.

    У травні ц. р. Свято-Михайлівська парафія вирішила залишити Московський патріархат і влитися до Православної церкви України. 22 травня проведено збори релігійної громади, на яких за зміну юрисдикції проголосувало 885 чоловік – майже одноголосно. Але священник, на жаль, не підтримав своїх мирян і залишився в МП.

    Найсвіжіше

    Популярне