Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У бою з окупантами загинув єромонах ПЦУ

    У вівторок, 26 липня, у бою з російськими окупантами загинув монах, священник і мужній воїн Пімен Пеприк. Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр Драбинко та братія монастиря на честь святителя Нектарія Егінського з сумом отримали страшну звістку про загибель свого співбрата і співслужителя єромонаха Пімена Пеприка.

    Отець Пімен, наслідуючи древніх преподобних отців, від самої юності присвятив своє життя служінню Богові. Прийнявши чернечий постриг у ранньому віці, щиро служив Богу у монашому чині. З початком російської агресії, будучи щирим патріотом своєї Батьківщини і правдивим християнином, монах Пімен, не лишаючи чернечих обітниць пішов добровольцем захищати суверенітет та територіальну цілісність України у зоні проведення ООС. Виконував бойові завдання та брав безпосередню участь у боях на передовій.

    Після звільнення з військової служби монах Пімен став насельником монастиря на честь святителя Нектарія Егінського. В цій обителі він прийняв сан єродиякона, а опісля й єромонаха від рук митрополита Олександра Драбинка. Згодом продовжив служіння в одному з монастирів на Прикарпатті.

    На початку літа цього року, отець Пімен ухвалив рішення знову повернутися до військової служби. Він вирішив стати на захист Батьківщини не лише молитвою, але й дієво, оскільки мав добрий військовий вишкіл та неабиякий бойовий досвід.

    Сьогодні монах, священник і мужній воїн Пімен Пеприк загинув у бою з російськими окупантами.

    Він положив душу свою, захищаючи рідну землю, наш нарід, наші святині – монастирі і церкви, українських дітей, жінок, стариків.

    Єромонах Пімен був щирим воїном Небесного Царя, відданим захисником своєї земної Батьківщини, старанним монахом, благоговійним священиком, вірним братом і другом! Віримо, що отець Пімен продовжить захищати нашу рідну Україну – своїми молитвами біля Престолу Божого!

    Нехай Милосердний Господь прийме душу свого вірного служителя ієромонаха і воїна Пімена у небесні обителі, а народу України дарує перемогу над окупантами та благословенний мир!

    Найсвіжіше

    Популярне