П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти намагаються відновити аеродром в Мелітополі, — ГУР

    Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про те, що окупанти намагаються відновити злітно-посадкову смугу аеродрому на колишньому місці базування 25-ї бригади транспортної авіації.

    За даними ГУР, для цього частково відновлено потужності заводу з виробництва бетону «Моноліт Плюс».

    «Втім, повноцінний ремонт та запуск функціонування злітної смуги найближчим часом малоймовірно. Адже технологічно на подібні роботи необхідно 21-28 днів, щоб бетон набрав необхідну міцність та був здатний витримувати навантаження літаків та іншої техніки без втрати властивостей», — йдеться у повідомленні.

    Зазначається, що окупанти планують використати потужності бетонного заводу для укріплення ліній оборони шляхом створення довготривалих вогневих точок на залізо-бетонній основі.

    ГУР повідомляє, що в тимчасово окупованому Мелітополі в районі елеватора встановлено перебування вантажного потягу противника.

    «В його складі – 8 вантажних критих вагонів з надписом «агро-фрегат». Вагони завантажуються зерновими культурами. В подальшому їх планують незаконно вивезти на територію РФ. Будівля, де розміщувався структурний підрозділ Державної служби охорони в Мелітополі, використовується для утримання затриманих українських громадян. Є свідчення, що до затриманих застосовуються тортури», — зазначає розвідка.

    Нагадаємо, ЗСУ відбили штурмові дії окупантів на Краматорському напрямку. Також  ЗСУ збили всі ракети, випущені по Хмельницькій області.

    Найсвіжіше

    Популярне