П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На Яворівщині пишуть ікони, щоб допомогти вимушеним переселенцям

    У селі Прилбичі Яворівського району під час благодійної акції «Ікона з Яворівщини» понад 80 людей вчилися писати ікони. Так учасники акції допомагають зібрати кошти на ремонт хотелу для внутрішньо переміщених осіб.

    Акція «Ікона з Яворівщини» відбулася поблизу храму у родинному селі сім’ї Шептицьких – Прилбичі, повідомляє Духовна Велич Львова. Майже сотню ікон написали майстри-аматори під час майстер-класу під пильним наглядом отця Андія Побігущого.

    Громадська організація «Молодь Яворівщини» та народний депутат Павло Бакунець організувати акцію, щоб допомогти облаштувати соціальний хостел для тих, хто витратив свій дім внаслідок війни.

    «Отець Андрій Стадницький та отець Андрій Побігущий з Церкви у Прилбичах роблять важливу справу – облаштовують соціальний хостел для вимушених переселенців. Разом з громадою ми вирішили їм допомогти – створити ікони і продати їх на благодійному аукціоні. Я і сам написав ікону, чесно скажу – неймовірні емоції», – коментує Павло Бакунець

    Ікони, які створили під час акції, продадуть на благодійному аукціоні, а виручені кошти передадуть отцям для облаштування соціально хостелу.

    Поки дорослі писали ікони, для найменших гостей влаштували чимало розваг: аквагрим, патріотичні зачіски, флеш-моб, плели разом браслети та пригощали смаколиками.

    «Це дуже гарна ініціатива. Навчитись писати ікону на склі і водночас своїми руками домоготи зібрати гроші для тих, хто постраждав від війни. Я отримала величезне задоволення, в свою ікону я вклала тільки найдобріші емоції і сподіваюся, що тому, хто згодом її купить на аукціоні, вона приноситиме радість у дім», – поділилась учасниця акції Наталія Матвійчук

    Акцію «Ікона з Яворівщини» планують провести і у інших населених пунктах району.

    Найсвіжіше

    Популярне