Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    На Чернігівщині громада розбитого росіянами храму перейшла в ПЦУ

    Сьогодні громада села Лукашівки, що під Черніговом, проголосувала за перехід їх церкви до ПЦУ – досі вони належали до УПЦ московського патріархату, пише Сіверщина.

    Таким чином храм Вознесіння Господнього, що був розбитий російськими окупантами, які в ньому, за прикладом комуністів, розмістили свій склад, став українським. Фермер Григорій Ткаченко ще раніше заявляв, що церкву відремонтують.

    За перехід в українську церкву проголосували 99 лукашівців, четверо були проти і двоє утримались. Оскільки парафію обслуговував приїжджий священник, очевидно, тепер парафія звертатиметься за допомогою до єпархіального управління ПЦУ.

    “Сплюндрована, понівечена, але не зломлена Лукашівка віднині – в лоні Православної Церкви України. Все село практично одностайно підтримало перехід. Велика заслуга в організації цього заходу лежить на плечах патріотичного фермера і депутата Чернігівська обласна рада мого друга Григорія Ткаченка На ньому лежить важка місія відбудови не лише господарства, а й села та храму. Помагай Вам Бог, Григорію Михайловичу! В добру путь!, йдеться в повідомленні на Фейсбуці.

    Найсвіжіше

    Популярне