Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпархія УПЦ МП (РПЦ) в Криму відправила допомогу російським окупантам, які воюють проти України

    Джанкойська єпархія РПЦ в Криму, яка донедавна підкорялась Онуфрію (Березовському), відправила благодійну допомогу російським окупаційним військам.

    Про це йдеться на офіційному сайті єпархії в Криму, передає Духовний Фронт України.

    «14 липня, з благословення єпископа Джанкойського і Роздільненського Алексія, силами єпархіального відділу … проведено збір благодійної допомоги для військовослужбовців, що беруть участь у спеціальній військовій операції», – зазначили в РПЦ.

    Зокрема, РПЦ заявляє, що доставила у військові частини загарбників партію м’ясних консервів і білизну.

    «Допомога російським військовим, що беруть участь у спецоперації, здійснюється на регулярній основі», – пишуть у єпархії РПЦ.

    Нагадаємо, Джанкойська єпархія до 7 червня формально підкорялась очільнику УПЦ МП Онуфрію (Березовському). Однак її анексував Московський патріархат. В УПЦ МП проігнорували це захоплення і заявили, що кримські єпископи і священники перейшли під РПЦ, «щоб вижити». 

    Єпископ Джанкойської єпархії Олексій (Овсянников) з 1994 до початку 2022 року був секретарем Житомирської єпархії УПЦ московського патріархату та настоятелем Свято-Покровського храму в м. Житомирі (Крошня).

    1 січня 2022 року, після всенічного бдіння напередодні Неділі перед Різдвом Христовим, у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося наречення архімандрита Олексія (Овсяннікова) у єпископа “Джанкойського і Роздольненського” УПЦ МП. Чин наречення очолив митрополит Онуфрій (Березовський).

    Нагадаємо, нещодавно митрополит УПЦ МП в Криму Лазар (Швець) розпорядився перевіряти всіх приїжджих священників на «канонічність».

    Найсвіжіше

    Популярне