Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП в Криму розпорядився перевіряти всіх приїжджих священників на «канонічність»

    Духовні фільтраційні табори започаткувала РПЦвУ в Криму. Митрополит УПЦ МП (РПЦвУ) в Криму Лазар (Швець) розпорядився перевіряти всіх приїжджих священників на «канонічність». Відповідний указ єрарх моспатріархату видав 27 червня, але в мережу він потрапив тільки зараз. Його опублікував російський богослов Кураєв Андрей.

    «У тих випадках, коли чинний канонічний статус кліриків, що прибувають, не може бути об’єктивно підтверджений (навіть за наявності посвідчувальних документів) через відсутність можливості перевірки за допомогою повідомлення з тими єпархіями України, про належність до яких ці особи заявляють, на підставі церковного права, не допускати їх до з’ясування всіх обставин для здійснення богослужінь. Причащатись таким благословляється з мирянами», – йдеться в указі митрополита УПЦ МП в Криму Лазаря.

    Варто зазначити, що такі перевірки можуть бути пов’язані зі змінами всередині самої УПЦ МП в Криму. Раніше повідомлялось, що Московський патріархат анексував Кримські єпархії. Все це було схоже на помсту Кіріла Онуфрію за зміни до статуту в Феофанії. Тепер головним в Криму Кіріл призначив митрополита Лазаря. Останній, схоже, що намагається вислужитись перед Гундяєм і прискіпливо перевірятиме приїзже в Крим духовенство на прихильність до моспатріарха Кіріла і поминання його за богослужінням.

    Фото: Кураєв

    Найсвіжіше

    Популярне