П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Дудченко: Для того, щоб УПЦ МП стала незалежна, треба приборкати тих, які хочуть бути з Москвою

    УПЦ МП розділена у питанні церковної незалежності від Росії, тому Онуфрію (Березовському) потрібно угомонити тих, які хочуть бути з Москвою. Утримати всіх в одній структурі дуже важко.

    Таку думку висловив протоєрей Андрій Дудченко в інтерв’ю для Духовного Фронту України.

    «УПЦ — це велика церковна організація, в якій є різні течії. Є такі, які націлені на діалог і порозуміння. Є такі, які дійсно без всякого подвійного стандарту відчувають і усвідомлюють себе громадянами України, патріотами і так далі. Є пристосуванці, якась частина. Як у будь-якій великій організації є ті, які пропагують і сповідують ідеї “русского міра”. На щастя їх меншість, не багато таких колаборантів цих, скажемо так. Є різні, і утримати всіх в одній структурі дуже тяжко і не знаю чи вдасться надалі митрополиту Онуфрію. Бо намагання утримати таку різношерстну публіку в одній структурі – це можливо тільки ціною того, що будуть нівелюватись якісь певні кроки в бік незалежності», – розповів отець Андрій.

    Він зауважив, що є така значна частина в УПЦ МП, яка хоче унезалежнення, але для того, щоб утримувати всіх разом треба приборкати тих, які проти автокефалії.

    «Для того, щоб ті, які хочуть бути з Москвою не сильно, так би мовити, обурювались цим» – пояснив священник ПЦУ.

    Отець Андрій Дудченко також розповів, що весь єпископат УПЦ МП не уповноважував Климента висловити ворожу позицію, щодо ПЦУ. Також, На його думку статус УПЦ МП схожий на РПЦЗ до 2007 року.

    Найсвіжіше

    Популярне