П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпархія Америки відклала хіротонію новообраного єпископа Нікопольського Александра

    У дусі дбайливої ​​відповідальності за збереження єдності православних християн у Сполучених Штатах Америки, єпископська хіротонія Преосвященного єпископа Нікопольського Александра відкладена до досягнення консенсусу.

    Згідно з відповідним оголошенням, «архієпископ Америки Елпідофор прагне вести відкритий діалог братерської любові та розуміння з іншими главами юрисдикцій Асамблеї канонічних православних єпископів США, водночас сповнений рішучості віддавати пріоритет конструктивним партнерства та співпраці», повідомляє Orthodox Times.

    «Асамблея єпископів є унікальним місцем, де всі православні християнські юрисдикції беруть участь у будівництві Тіла Христового в Америці через діалог, розробку спільної програми та співслужіння», – йдеться в повідомленні Архієпархії Америки.

    Як проголошував святий Павло: «Ви були покликані до єдиної надії вашого покликання, одного Господа, однієї віри, одного хрещення, одного Бога й Отця всіх, який над усіма, через усіх і в усіх». (Ефесянам 4:4-6)

    Патріарх московський Кіріл, який має прямий зв’язок з Кремлем, кажуть на Фанарі, намагається створити проблеми також на канонічній території Архієпархії Америки (Вселенського Патріархату). Це стало причиною «бурі реакцій» на рішення Архієпархії Америки поставити архімандрита Александра Бєля на посаду вікарія Слов’янського православного вікаріату.

    Найсвіжіше

    Популярне