Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрусалимський патріарх хоче активного американського втручання для захисту християнської спадщини на Святій Землі

    Після того, як біля входу до церкви Різдва Христового у Віфлеємі президента Джозефа Байдена прийняли представники трьох церков, а саме Єрусалимського Патріархату, Кустодії Святої Землі та Вірменського Православного Патріархату, президент звершив коротку екскурсію до місця народження Христа, де його чекали патріарх Феофіл III, отець-кустос Паттон і патріарх вірменської православної церкви Норахан Манугян, які обмінялися з ним думками у присутності ряду палестинських офіційних осіб.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Патріарх Феофіл III наголосив на необхідності активного американського втручання для захисту християнської спадщини та присутності у Святій Землі, особливо в місті Єрусалимі, яке є свідком безпрецедентних нападів ізраїльських радикальних груп, які здійснюють свої злочини без відповідальності, щоб створити середовище, яке відштовхує християн від їхнього власного міста Єрусалиму.

    Патріарх Феофіл також відзначив напади членів цих груп на церкви, духовенство та вірних християн та їхні спроби захопити власність Яффських воріт.

    Він також говорив про обмеження свободи віросповідання щодо мусульман і християн, перешкоджання віруючим вільного доступу до місць поклоніння, навівши приклад практики ізраїльської поліції цього року в суботу Благодатного вогню, коли вони не дозволяли віруючим дістатися до Церкви Святого Гробу Господнього.

    Патріарх Єрусалима також пояснив небезпеку християнської міграції, особливо з Єрусалиму, і що збереження християнської присутності є важливим гуманітарним і цивілізаційним посланням, додавши, що захист «статусу-кво» є пріоритетом для всіх церков, як і збереження хашимітської опіки над ісламськими та християнськими святими місцями у Святій Землі.

    Предстоятель Єрусалимської Церкви говорив про виклики, з якими стикаються християни, і масштаби протистояння, до яких все дійшло, особливо в Єрусалимі, де нападають на церкви, ображають християнське духовенство, блокують вірянам доступ до місць богослужіння, намагаються захопити християнську нерухомість на головному вході до Храму Гробу Господнього та історичному шляху християнських паломників біля Яффської та Нової брами.

    У рамках програми офіційних привітань президента Байдена Патріарх Єрусалимський Феофіл III 15 липня разом з іншим духовенством, церковними лідерами та іншими священнослужителями взяв участь у прийомі, організованому Президентом Держави Ізраїль Ісааком Герцогом у його офіційній резиденції на честь президента США Джозефа Байдена.

    Патріарх Феофіл III під час прийому наголосив на необхідності покласти край практиці ізраїльських радикальних груп, які прагнуть стерти мозаїчну культуру Святого міста та знищити його релігійну та культурну різноманітність, додавши, що християнська спадщина в Єрусалимі знаходиться під загрозою у результаті дій цих груп.

    Фото: orthodoxtimes

     

     

     

     

    Гоніння на Єрусалимську Церкву в Єрусалимі

    На початку червня 2022 року патріарх Єрусалимський звернувся до представників ЄС через проблеми з екстремістами.

    7 червня 2022 року посол росії в Ізраїлі Анатолій Вікторов був прийнятий патріархом Єрусалимським  Феофілом III. Вікторов наголосив, на постійній відданості російської федерації «захисту християн Близького Сходу».

    У кінці червня посол США в Греції відвідав Єрусалимський Патріархат.

    Найсвіжіше

    Популярне