П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Молимось за Перемогу: ПЦУ привітала українських миротворців

    Всі ми з вами нині є миротворцями – людьми, які понад усе хочуть зупинити російську агресію, досягти перемоги, захищають правду і право, життя і волю, а відтак – прагнуть миру, йдеться в дописі ПЦУ у Фейсбуці.

    Миру не за будь-яку ціну, але миру правдивого, справедливого, міцного і довготривалого. І ми віримо, що ми його здобудемо! Наші вороги цинічно маніпулюють поняттям миру: брехливо називаючи себе «миротворцями», вони нищать, приносять біль, страждання і смерть. Але сутність зла ніколи не стане благою, миротворчою, бо вона не має сили творити, лише руйнувати.

    Про справжніх миротворців наш Спаситель Господь Ісус Христос говорив в окремій, сьомій заповіді блаженства під час Нагірної проповіді: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться» (Мф. 5: 9). Господь вказував на особливе благословення для тих, хто приносить мир туди, де панує ворожнеча. Такі миротворці – блаженні, тобто по-особливому щасливі люди, які благословенні Богом і достойні називатися Його синами, бо виконують ту велику місію, з якою прийшов на землю і Сам Господь Ісус Христос: принести мир людям.

    Хіба наш Спаситель приносив мир мечем, насиллям чи війнами? Ні. Він приносив мир любов’ю, добром і смиренністю, Він Сам страждав, терпляче зносив зради, насмішки і наклепи, заради інших прийняв хресну смерть. Тому справжні миротворці діють завжди на підставі творення добра і ніколи – через ворожнечу чи ненависть.

    Сьогодні, як і щоденно, наша Церква підноситиме молитви за перемогу правди і справедливий мир в Україні – такий бажаний для всього нашого народу. Слава Україні!

    Найсвіжіше

    Популярне