П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Посол США відвідала Київську Митрополію

    У четвер, 14 липня, Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні пані Бріджит Брінк у Митрополичому домі зустрілася з Блаженнійшим митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм. У зустрічі також взяли участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Євстратій та співробітники Посольства США, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Митрополит Епіфаній привітав пані Брінк з призначенням на посаду. «Ми вітаємо Вас і бажаємо Божої допомоги у праці. Ми цінуємо ту велику допомогу, яку народ і уряд США надають Україні у боротьбі з російським агресором. Впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо захистити свободу перед обличчям навали путінської тиранії, яка загрожує не лише Україні, але Європі та всьому світу», – відзначив предстоятель.

    Пані посол подякувала за вітання та підкреслила, що Сполучені Штати Америки засуджують неспровоковану, несправедливу і нічим не виправдану російську агресію. «Сьогодні знову збільшилося число жертв цієї агресії, загинули мирні мешканці Вінниці. Ми співчуваємо українському народу через цю втрату», – сказала Бріджит Брінк.

    Далі у тривалій щирій розмові йшлося про наслідки російської агресії для свободи віросповідання, зокрема про порушення прав віруючих на окупованих Росією територіях. Блаженнійший владика також розповів про загальну релігійну ситуацію в Україні, про зміни, які в ній сталися за останні місяці, про внутрішні процеси в українському православ‘ї.

    На згадку про візит митрополит Епіфаній подарував пані Брінк видання про Православну Церкву України, а також про відвідини Києва Вселенським Патріархом Варфоломієм у серпні 2021 р.

    Найсвіжіше

    Популярне