Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    У роковини Волинської трагедії ігумен ПЦУ побував на богослужінні в католицькому соборі Луцька

    У роковини Волинської трагедії ігумен ПЦУ Никодим (Смілий) побував на богослужінні в римсько-католицькому соборі Апостолів Петра й Павла в Луцьку. 11 липня в Польщі вшановують жертв українсько-польського протистояння 1943–1944 років.

    Про це повідомляє Волинська єпархія ПЦУ.

    «Намісник луцького Братського чоловічого Хрестовоздвиженського монастиря з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла був учасником меси, яку правили в пам’ять про загиблих у часи Другої світової війни, зокрема з нагоди 79-ї річниці Трагічних подій на Волині», – зазначили на сайті єпархії ПЦУ.

    Довідково: Воли́нська траге́дія — обопільні етнічні чистки конфліктуючого польського та українського населення, здійснені Українською Повстанською Армією, що підпорядковувалися ОУН (б) та польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів шуцманшафту (107, 202), радянських партизанів[3] та українського і польського цивільного населення у 1943 році під час Другої світової війни на Волині.

    В польскій історіографії волинські події 1943 досить часто трактують лише як антипольською акцію Української повстанської армії, в українській – наголошують на мотивах, що спонукали УПА до проведення такої акції, а також приділяють значну увагу “діям у відповідь”, у т. ч. й проти цивільного укр. нас., загонів Армії Крайової (АК). 

    Найсвіжіше

    Популярне