П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ МП можна спостерігати зменшення впливу Антонія (Паканича)

    Говорити про розкол в середині УПЦ МП, ще зарано, але можна спостерігати вихід митрополита Онуфрія (Березовського) з під контролю і внутрішнє протистояння на цьому грунті, зменшення впливу митрополита Антонія на прийняття рішень і спроби промосковської партії якось повернути статус кво, щоб відкатати ситуацію назад – як було.

    Про це йдеться в аналітиці Духовного Фронту України.

    Промосковська сторона зовсім була не підготовлена до результатів Собору у Феофанії, оскільки про скликання Собору вони не знали до останнього моменту, а Паканич був відсторонений від організації. Останній отримував вказівки із країни агресора, щодо протидії автокефальних зрушень в УПЦ МП.

    Ось як пише російський телеграм канал «Правблог» пов’язаний з ворожими спецслужбами про собор УПЦ МП: «не забувайте про те, як була проведена вся ця операція із собором у Феофанії. Якою несподіванкою для багатьох вона стала. Як швидко все проводилося і просувалося. Які результати, приголомшливі для непосвячених, були отримані. У перспективі це може повторитися. Тільки вже з темою злиття із ПЦУ».

    Митрополит Онуфрій навмисно початково оголосив лише про «зібрання архієреїв, духовенства і мирян», яке вже під час засідання він власним авторитетом зумів неочікувано для багатьох переформатувати у собор, що має повноваження змінювати статут.

    Той факт, що митрополит Антоній зробив звернення до міжнародних організацій самостійно від свого імені про «гоніння», засвідчує, що він не може вже впливати на митрополита Онуфрія і підсовувати йому заготовлені тексти. Він змушений починати самостійну власну гру з перетягуванням канату, проте яку вже мало хто підтримує.

    Також 6 липня склав депутатські повноваження друг Паканича, нардеп Вадим Новінський.

    Найсвіжіше

    Популярне