Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ Георгій Коваленко закликав УПЦ МП підписати між Церквами «декларацію порозуміння»

    Священник ПЦУ Георгій Коваленко закликав духовенство і вірян обох Церков (ПЦУ і УПЦ МП) підписати «декларацію порозуміння».

    «МИ, представники духовенства Української Православної Церкви та Православної Церкви України, що зібралися в стінах Святої Софії для діалогу щодо перспектив єдності українського Православ’я, прагнучи до єдності у Христі, яку Він Сам хотів бачити у своїх учнях і про яку молився Отцю: «щоб єдине були, як єдине і Ми» (Ів. 17:22); виконуючи апостольську настанову «зберігати єдність духу в союзі миру» (Еф. 4:3); визнаючи загальне прагнення українського суспільства до єдності Православ’я;
    вважаючи єдність українського Православ’я неодмінною умовою єдності народу і запорукою стабільності Держави; бажаючи сприяти розвитку широкого діалогу між гілками Православ’я в Україні; …зазначаємо, у розумінні необхідності єднання для захисту України, у засудженні війни, яку розв’язала путінська Росія проти суверенного народу України», – йдеться у оприлюдненій декларації.

    Також у декларації засуджують деструктивну позицію Московської патріархії, яка, занедбавши Заповіді Божі, перетворилася на «прислугу» путінського режиму і благословляє російських агресорів на кровопролиття.

    «Закликаємо наших ієрархів розпочати офіційний діалог між Українською Православною Церквою і Православною Церквою України вже до Дня Хрещення Київської Русі-України, який минулоріч був визначений як День Української Державності. Це стане найкращим подарунком до цього свята як вірним наших церков, так і всьому українському суспільству», – йдеться у декларації.

    Нагадаємо, 5 липня в Софії відбувся неформальний діалог між ПЦУ і УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне