П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Олександр про окупантів: Вони — не віруючі люди, це антихристияни

    Це провокація, треба ж якось виправдовувати війну. Вони — не віруючі люди, це антихристияни. Це рашистська ідеологічна машина. Політтехнологія, яка потім скаже, що ми самі себе обстріляли. Їм все одно на наші храми й на свої гроші.

    Про це митрополит Переяславський і Вишневський Олександр заявив в інтерв’ю Новини.live, відповідаючи на запитання чому Росія обстрілює храми “УПЦ МП”.

    “Наймілітаризованішим політиком виявився патріарх Кіріл, коли благословив війну в Україні й підтримав політичну владу. Він мав вказати Путіну, щоб той не вбивав українців і не влаштовував геноциду”, – наголосив архієрей.

    За його словами, Церква має бути поза політикою, вона не може бути в політиці. Водночас Церква вона не може бути осторонь народу, оскільки живе в цьому світі й у цьому суспільстві. Церква має давати правильні характеристики тому, що відбувається в суспільстві, але не ставати на бік тих чи інших політиків.

    “Принцип “Церква поза політикою” було сформульовано ще 2007 року в основоположних документах УПЦ митрополитом Володимиром. Тоді було засуджено політичне православ’я, яке стало основою таких взаємин між церквою і державою, які зараз панують у росії. У нас також намагались створити щось подібне, але не вийшло”, – зазначив владика Олександр.

    Найсвіжіше

    Популярне