Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Відбувся візит архієрея ПЦУ до парафії с. Звірів, яка приєдналась до ПЦУ

    Єрарх ПЦУ, митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше очолив Божественну літургію в парафії Воскресіння Господнього села Звірів Луцького районного деканату.

    У третю неділю після П’ятдесятниці разом із високопреосвященним молилися: декан Свято-Успенського округу протоієрей Андрій Мовчанюк, настоятель священник Андрій Синчина, інше духовенство. Благословенними грамотами владика нагородив активних парафіян, повідомляє пресслужба Волинської єпархії ПЦУ.

    Воскресенська дерев’яна церква заснована, ймовірно, в ХІХ ст. Біля храму прибудована триярусна дзвіниця. У XVІ ст. селом Звірів (у документах зустрічається інша назва – Звіріво) володіла фундаторка Почаївської лаври Анна Гойська.

    У квітні цього року православна громада, яка об’єднує вірних в селах Звірів, Олександрія і Новокотів, вийшла з юрисдикції московського патріархату й возз’єдналася з Православною церквою України. На загальних зборах парафії майже всі підтримали таку пропозицію. Тодішній настоятель, на жаль, вирішив зберегти вірність російській церкві, тож нині він тут уже не служить.

    Найсвіжіше

    Популярне